Kadirli ve Kozan Ormanlarının Geleceği Masaya Yatırıldı

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde, Orman Ekosistem Hizmetleri Raporunun Hazırlanması ve Biyolojik Çeşitliliğin Orman Amenajman Planlarına Entegrasyonu çalışmaları kapsamında kritik bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya Orman Bölge Müdürü Tahsin Etli başkanlık etti. Ekosistem

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde, Orman Ekosistem Hizmetleri Raporunun Hazırlanması ve Biyolojik Çeşitliliğin Orman Amenajman Planlarına Entegrasyonu çalışmaları kapsamında kritik bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya Orman Bölge Müdürü Tahsin Etli başkanlık etti. Ekosistem Hizmetleri Şube Müdürü Yalçın Şerikler, Kadirli Orman İşletme Müdürü Adem Sarıbıyık, Kozan Orman İşletme Müdürü Onur Leylek ve çeşitli teknik personelin katılımıyla gerçekleşen toplantıda, ormanların mevcut durumu ve geleceği masaya yatırıldı.

Toplantının ana gündem maddeleri arasında, Kadirli ve Kozan bölgelerinin biyolojik çeşitliliği, tarihi ve kültürel değerleri, ekoturizm potansiyeli ve sürdürülebilir ormancılık çalışmaları yer aldı. Ayrıca korunması gereken alanlar ve su kaynaklarının yönetimi gibi konular da ele alındı. Bu kapsamda ormanların ekosistem hizmetleri üzerine detaylı istişareler yapıldı ve ileride atılacak adımlar tartışıldı.

Toplantıda, bölgenin biyolojik çeşitliliğinin korunması ve geliştirilmesi için uzun vadeli stratejiler belirlenmesi gerektiği vurgulandı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir