Akdeniz Meyve Sineği Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

Narenciye dikili alanlarda büyük bir tehdit oluşturan ve ihracatta sıfır toleransla karşılanan Akdeniz Meyve Sineği (Ceratitis capitata), Adana'da düzenlenen değerlendirme toplantısında ele alındı. Toplantıya Adana Milletvekili Abdullah Doğru, Adana İl

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Narenciye dikili alanlarda büyük bir tehdit oluşturan ve ihracatta sıfır toleransla karşılanan Akdeniz Meyve Sineği (Ceratitis capitata), Adana’da düzenlenen değerlendirme toplantısında ele alındı. Toplantıya Adana Milletvekili Abdullah Doğru, Adana İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu ile sektör paydaşları katılım gösterdi.

Toplantıda, Akdeniz Meyve Sineği ile mücadelede şimdiye kadar yapılan çalışmalar gözden geçirilirken, önümüzdeki dönemde uygulanacak stratejiler üzerinde duruldu. Uzmanlar, narenciye üretiminde sineğin neden olduğu zararların önüne geçmek için alınması gereken önlemleri değerlendirdi ve sorunun çözümü adına iş birliğinin önemine dikkat çekti.

Gelecekteki Mücadele Stratejileri Akdeniz Meyve Sineği’ne karşı yürütülen mücadele kapsamında yeni teknolojiler, biyolojik mücadele yöntemleri ve zararlının yayılımını engellemeye yönelik saha çalışmaları masaya yatırıldı. İhracatın aksamaması için zararlının kontrol altına alınması gerektiği vurgulandı.

Narenciye üreticileri için büyük bir tehdit oluşturan Akdeniz Meyve Sineği’ne karşı toplu mücadeleye devam edilmesi gerektiği ve bu süreçte çiftçilerin bilgilendirilmesi gerektiği toplantının öne çıkan konuları arasında yer aldı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir