Çukurova Araştırma ve İş Birliği Çalıştayı Açılışı Gerçekleşti

Adana - Çukurova Üniversitesince düzenlenen Çukurova Araştırma ve İş Birliği Çalıştayı’nın açılışı, Vali Yavuz Selim Köşger’in katılımıyla yapıldı. Çukurova Teknokent’te gerçekleştirilen etkinliğe TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Çukurova Üniversitesi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Adana – Çukurova Üniversitesince düzenlenen Çukurova Araştırma ve İş Birliği Çalıştayı’nın açılışı, Vali Yavuz Selim Köşger’in katılımıyla yapıldı. Çukurova Teknokent’te gerçekleştirilen etkinliğe TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel, Sarıçam Kaymakamı Murtaza Dayanç ve çok sayıda akademisyen katıldı.

Açılış Konuşması

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlikte konuşan Vali Köşger, çalıştayın sürdürülebilir kalkınma için yeşil üretim ve mavi dönüşüm süreçleriyle ilgili bilgi ve deneyimlerin paylaşılacağı önemli bir platform olacağını belirtti. Köşger, “Bu çalıştayın ülkemize ve ilimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum,” dedi.

Sanayi ve Üniversite İş Birliği

Vali Köşger, insanlık tarihi boyunca insan-doğa mücadelesine dikkat çekerek, yeşil ve mavi dönüşüm konularının önemine vurgu yaptı. “Petrokimya ve buharlı makinelerin icadı ile doğa üzerinde üstünlük kuran insanlık, doğayı tahrip etmeye başladı,” ifadelerini kullanan Köşger, çevre kirliliği ve karbon salınımının özellikle Amerika ve Çin gibi ülkeler tarafından artırıldığını belirtti.

Adana’nın Potansiyeli

Adana’da göreve başlamasının ardından şehre dair ilk izlenimlerini paylaşan Köşger, Adana’nın erken sanayileşen kentlerden biri olduğunu ve zengin bir ekonomik birikime sahip olduğunu söyledi. Çukurova Üniversitesinin köklü bir geçmişe sahip olduğunu belirten Köşger, mevcut durumun şehrin ve üniversitenin potansiyeline yakışmadığını ifade etti.

Teknokent’in Önemi

Teknokent laboratuvarlarını ziyaret eden Köşger, sanayicilerin ve akademisyenlerin daha fazla iş birliği yapması gerektiğini vurguladı. “Üniversite, sanayicilerle daha agresif bir şekilde iş birliği yapmalı ve sektörel gelişmeleri takip etmelidir,” dedi.

Ana Konteynır Limanı ve Kimya Organize Sanayi Bölgesi

Vali Köşger, Adana Ana Konteynır Limanı’nın 9 milyon TEU kapasitesiyle önemli bir aşama kaydettiğini ve limanın arkasından Kimya Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulacağını açıkladı. “Teknokent’teki laboratuvarların kimya alanında büyük bir potansiyele sahip olduğunu gördük. Bu sinerjiyi yakalamamız gerekiyor,” ifadelerini kullandı.

Çalıştay, Çukurova Üniversitesi tanıtım filmi ve çeşitli konferanslarla sona erdi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir