Yenidünya Sokak’taki trafik terörü

Yenidünya sokak, göç yolunun arkasında müstakil kalmayı başarmış evlerin bulunduğu bir sokak. Gürbüz reklamın önünden girince sağa dönersiniz ve düm düz gittiğinizde sokak biter ve mecburi sola dönüş vardır.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yenidünya sokak, göç yolunun arkasında müstakil kalmayı başarmış evlerin bulunduğu bir sokak. Gürbüz reklamın önünden girince sağa dönersiniz ve düm düz gittiğinizde sokak biter ve mecburi sola dönüş vardır.

Eski mahalle kültürünü devam ettiren, sokakta çocukların oynadığı, komşuların akşam bir araya gelip sohbet ettikleri güzel bir yerdir.

Yıllar geçtikçe, bölgede apartman varlığı ve nüfus dolayısıyla da trafik çoğalmış ve mahalleninin eskiden huzurla gerçekleştirdiği eylemler yerini gergin bekleyişlere bırakmıştır.

Sakin sakin çayını yudumlamaktan ziyade bir gözü hep yoldadır. Çünkü sokakta çocuklar oynar ve sokağın başından gelen arabaların onları görme ihtimali çok azdır. Bu da doğal olarak kaza riskini artırır.

Yine de bilinçli sürücüler ya da mahalleyi tanıyanlar bu sokakta çok yavaş giderek anlayışlarını gösterirler lakin herkes aynı değil.

Dün akşam genç bir sürücünün kullandığı bir araç bahsettiğim köşeye yaklaşık 70 km hızla girdi. Doğal olarak, Allahtan, dönemedi ve yoldan çıktı. Allahtan o bölgede çocuk yoktu, ya da normalde park edilmiş olan araçlar.

Mahalleli hemen panikle ayağa kalktı ve sürücünün yanına doğru hareketlendi ancak sürücü çevik bir hareketle geri döndü ve kaçtı.

Mahalleli polise haber verdi ama ne çare. Aynı kişi yine aynı bölgeden bu defa daha hızlı bir şekilde tekrar geçti. Katilin olay mahaline sonradan gelip kontrol etmesi gibi. Allahtan ortada katl yok.

Sonra yine polis arandı, yine polis geldi. Mahalleliler şikayetçi olduklarını belirtip, araç plaka numarasını ve araç bilgilerini vermesine rağmen, polisin verdiği cevap, bulsak bile bir şey olmaz, en fazla uyarırız cinsindendi.

Böyle bir şeyi kabul edemiyorum malesef. Eğer ortada bir suç varsa ki var, neden uyarıp bırakırsınız ki? Şahiler var, suç var ama ceza yok.

Kabul edilir gibi değil.

Not: Sokağın başına mutlaka kasis yapılması gerekiyor. Mahalleli bunun için belediyeyi aradıklarını ama bir sonuç alamadıklarını belirtiyor. Bir kaza olmadan bu işin mutlaka halledilmesi gerekiyor.

Yenidünya Sokak’taki trafik terörü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Ajans Kozan ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!