Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan:

Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, “Sürdürebilir tarımda hedefimiz çevre, ekonomik, ve sosyal sürdürülebilirlik prensiplerini bir araya getirerek, bugünün ve geleceğin nesillerinin ihtiyaçlarını karşılayabilmek” dedi. Doğan, "Tarım ...

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, “Sürdürebilir tarımda hedefimiz çevre, ekonomik, ve sosyal sürdürülebilirlik prensiplerini bir araya getirerek, bugünün ve geleceğin nesillerinin ihtiyaçlarını karşılayabilmek” dedi.

Doğan, “Tarım sektörü, insanlığın temel ihtiyaçlarından birini karşılayan en önemli sektörlerden biridir. Ancak, günümüzde artan nüfus, iklim değişikliği ve doğal kaynakların hızla tükenmesi gibi zorluklarla karşı karşıyayız. Bu nedenle, tarım uygulamalarının sürdürülebilirlik ilkesine dayalı olarak yeniden şekillendirilmesinin kaçınılmaz hale geldi. Çukurova verimli toprakları ve iklimi sebebiyle ülkemizin en önemli tarım merkezlerinden biri. Tüm dünyada ve ülkemizde olduğu gibi bölgemizde de sürdürülebilir tarım oldukça önemli bir kavram. Hem çiftçilerin hem de doğanın ve insanlığın geleceği için önem taşıyan sürdürülebilir tarımı destekliyoruz. Hedefimiz çevre, ekonomik ve sosyal sürdürülebilirlik prensiplerini bir araya getirerek, bugünün ve geleceğin nesillerinin ihtiyaçlarını karşılayabilmek’’ dedi.

“Sürdürülebilir tarım geleceği şekillendiriyor”

Bölgedeki üreticileri, sürdürülebilir tarım yöntemlerini kullanmaya teşvik edeceklerine dikkat çeken Doğan, şunları kaydetti:

“Doğal kaynakları daha verimli bir şekilde kullanmalarına, su tasarrufu yapabilmelerine, toprak erozyonunu azaltabilmelerine ve biyolojik çeşitliliği koruyabilmelerine destek oluyoruz. Ayrıca kimyasal gübre, zararlı ilaç kullanımlarının azaltılmasıyla tüketicilere daha sağlıklı ürünleri sunmuş oluyoruz. Tarım üreticileri, çiftçiler, sürdürülebilir tarım uygulamalarına geçiş yaparak, gelecek nesillere daha sağlıklı bir dünya bırakacaklar. Hepimiz bu sorumluluk bilinciyle çalışıyoruz.’’

Yerel ekonomiye katkısının da göz ardı edilemeyeceğinin altını çizen Doğan, “Sürdürülebilir tarım, çiftçilere daha fazla gelir fırsatı da sunar. Sürdürülebilir tarım ürünleri genellikle yüksek kaliteli ve organik olarak kabul edildiğinden tüketiciler tarafından daha değerli bulunuyor” ifadelerine yer verdi.

Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan:

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Ajans Kozan ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!